Anna konyhája

Barackos pite

 007_54.JPG

Hozzávalók:

  • 2 tojás,
  • 20 dkg cukor,
  • 10 dkg margarin,
  • sütőporos liszt, (kb 20-25 dkg )
  • 1 kg őszi,-és sárgabarack vegyesen,

Elkészítése:

A cukrot a margarinnal és a tojással keverő géppel habosra keverem. Annyi sütőporos lisztet gyúrok hozzá, hogy puha, sima tésztát kapjak, ami már nem ragad a kezemhez. Két gombócot készítek belőle.Tepsi méretűre kinyújtom mindegyiket.

Margarinnal kikent, közepes méretű tepsibe ( 23×33 cm ) teszem az egyik lapot. Ráhelyezem a barackokat üregükkel lefelé, és rácsipkedem  a másik lapot.
180 °C-os előmelegített sütőbe teszem, és 20-25 perc alatt  megsütöm. A tepsibe hagyom kihűlni, porcukorral megszórom, és négyzetekre szeletelem, tálra rakom.

014_40.JPG

015_37.JPG

018_30.JPG

001_59.JPG

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!