Anna konyhája

Tojásos lecsó

003_51.JPG

Hozzávalók:

  1. 8-10 db tv paprika,
  2. 1 db csípős paprika,
  3. 2 db paradicsom,
  4. 2 fej vöröshagyma,
  5. 2 ek olaj vagy 1 ek zsír,
  6. só,
  7. 10 dkg füstölt, húsos szalonna,
  8. 6 db tojás

Elkészítése:

A paradicsomot és a paprikát megmosom, és felkarikázom.

A vöröshagymát megtisztítom, és apró kockákra szelem.

A szalonnát egészen apró kockákra szelem, és az olajban ( vagy zsírban ) zsírjára sütöm, majd megfonnyasztom benne a vöröshagymát. Rádobom a paradicsomot és a paprikát, és mérsékelt tűzön puhára párolom. A forrásban lévő lecsóra ráöntöm a felvert tojásokat, és lapáttal alányúlva, megforgatva rezgősre sütöm. Tálba öntöm, pirospaprikával meghintem, és azonnal tálalom. Puha, friss kenyérrel fogyasztva  a legfinomabb !!

 

.

004_52.JPG

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!