Hozzávalók:
- 8-10 db tv paprika,
- 1 db csípős paprika,
- 2 db paradicsom,
- 2 fej vöröshagyma,
- 2 ek olaj vagy 1 ek zsír,
- só,
- 10 dkg füstölt, húsos szalonna,
- 6 db tojás
Elkészítése:
A paradicsomot és a paprikát megmosom, és felkarikázom.
A vöröshagymát megtisztítom, és apró kockákra szelem.
A szalonnát egészen apró kockákra szelem, és az olajban ( vagy zsírban ) zsírjára sütöm, majd megfonnyasztom benne a vöröshagymát. Rádobom a paradicsomot és a paprikát, és mérsékelt tűzön puhára párolom. A forrásban lévő lecsóra ráöntöm a felvert tojásokat, és lapáttal alányúlva, megforgatva rezgősre sütöm. Tálba öntöm, pirospaprikával meghintem, és azonnal tálalom. Puha, friss kenyérrel fogyasztva a legfinomabb !!
.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: