Kovászolt uborka másképp

 

 

Hozzávalók:

  1. 2-3 kg kovászolni való uborka,
  2. 1 ek só,
  3. 1 csokor kapor levél,
  4. 1 fej fokhagyma,
  5. 1 db burgonya,
  6. 2-3 szál torma,
  7. 3-4 babérlevél,
  8. 3 literes befőttes üveg

Elkészítése:

Az uborkákat alaposan megmosom, két végét levágom, és hosszában bevágom a 3/4 részéig először az egyik végétől, majd rá merőlegesen a másik végétől is. Így jobban átjárja a sós lé.

Az üveg aljába teszek egy adag kaprot, és a burgonya karikák felét, majd állítva szorosan beleteszem az uborkákat is. Közéjük is teszek pár szál kaprot, a vékony csíkokra felvágott tormát,a babérleveleket, és fokhagyma gerezdekkel megszórom. Felöntöm hideg vízzel, rászórom a sót, majd a tetejét a maradék burgonya karikákkal lenyomom. Egy kis födővel lefedem, és napos helyre teszem. Kb 2-3 nap alatt beérik, ha jó meleg van.Ha látom, hogy kicsit zavarosodik a leve, megkóstolom. ha jónak ítélem, kidobom az üvegből a burgonyákat, a tormát, a babérlevelet és a kaprot.  Az uborkákat egy fedeles tálba teszem, rászűröm a levét,rádobom a fokhagymákat, lefedem, és beteszem a hűtőbe.

Címkék: , ,
Tovább a blogra »