Hozzávalók:
- 2-3 kg kovászolni való uborka,
- 1 ek só,
- 1 csokor kapor levél,
- 1 fej fokhagyma,
- 1 db burgonya,
- 2-3 szál torma,
- 3-4 babérlevél,
- 3 literes befőttes üveg
Elkészítése:
Az uborkákat alaposan megmosom, két végét levágom, és hosszában bevágom a 3/4 részéig először az egyik végétől, majd rá merőlegesen a másik végétől is. Így jobban átjárja a sós lé.
Az üveg aljába teszek egy adag kaprot, és a burgonya karikák felét, majd állítva szorosan beleteszem az uborkákat is. Közéjük is teszek pár szál kaprot, a vékony csíkokra felvágott tormát,a babérleveleket, és fokhagyma gerezdekkel megszórom. Felöntöm hideg vízzel, rászórom a sót, majd a tetejét a maradék burgonya karikákkal lenyomom. Egy kis födővel lefedem, és napos helyre teszem. Kb 2-3 nap alatt beérik, ha jó meleg van.Ha látom, hogy kicsit zavarosodik a leve, megkóstolom. ha jónak ítélem, kidobom az üvegből a burgonyákat, a tormát, a babérlevelet és a kaprot. Az uborkákat egy fedeles tálba teszem, rászűröm a levét,rádobom a fokhagymákat, lefedem, és beteszem a hűtőbe.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: