Anna konyhája

Aszalás

 007_50.JPG

Hozzávalók.

  1. gyümölcs, (szilva, cseresznye,meggy, sárgabarack, josta, ribizli  )
  2. aszalógép, (vagy sütő vagy a nap melege )

Elkészítése:

Olyan sárgabarackot aszalok, ami már nem éretlen, de még nem puha, tartása van.  A sárgabarackot alaposan megmosom, kimagozom. Az aszalógép tálcáira rendezem héjával lefelé  úgy, hogy egymáshoz ne érjenek. Kisebb megszakításokkal  2-3 napig aszalom. (éjjel nem működtetem az aszalót ) A tálcákat időnként cserélem, vagyis az alsókat rakom felülre, és fordítva, – annak érdekében, hogy minél egyenletesebben aszalódjon. Akkor van kész, ha tapintásra száraz, rugalmas, megnyomva lé már nem szivárog belőle. Kb fél napot szobahőmérsékleten még hagyom szikkadni, majd üvegbe rakom, ruhasapkával lekötöm, és száraz , hűvös, levegős helyen tárolom. Időnként felrázom, megmozgatom az aszalványt !

Hasonlóan járok el a cseresznye, meggy, josta, fekete ribizli, és a szilva aszalásakor is.

Nagyon jó vendégváráshoz, süteményekbe, egyes húsételekhez, a josta és a ribizli nagyon finom, egészséges teának is.

008_49.JPG

003_49.JPG

josta aszalása

047_3.JPG

josta megaszalva

046_3.JPG

citromfű-menta-bodza-josta keverék tea lesz belőle…:)

007_47.JPG

cseresznye aszalás

008_46.JPG

meggy aszalás

dsc00442.JPG

szilva aszalás

dsc00439.JPG

dsc00443.JPG

004_47.JPG

metélő fokhagyma aszalás

005_49.JPG

kapor aszalás

006_47.JPG

tárkony aszalás

TÉLI TEÁNAKVALÓ!…már nem is tudom, milyen a bolti !

dsc02166.JPG

hárstea

dsc02167.JPG

dsc02168.JPG

csipkebogyótea

dsc02169.JPG

dsc02172.JPG

kökénytea

dsc02173.JPG

citromfű tea

dsc02175.JPG

dsc02176.JPG

galagonyatea

dsc02178.JPG

bodzavirág tea

dsc02179.JPG

paradicsom…

körte…

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!