Hozzávalók.
- őszibarack, sárgabarack vegyesen,
- cukor vagy édesítőszer ízlés szerint,
- 1 kk citromsav,
- 1 késhegynyi nátrium-benzoát,
Elkészítése:
A barackokat megmosom, kimagozom, és egy nagy fazékba teszem. Felöntöm annyi vízzel, hogy jól ellepje, és felteszem főni. Amikor felforrt, leveszem a tűzről, és botmixszerrel összeturmixolom. Szűrőkanálon átszűröm, majd visszaöntöm az eredeti fazékba, visszateszem a tűzre, és ízlés szerint édesítem, 1 kk citromsavat keverek bele.Felforralom,és közben leszedem a habját. Leveszem a tűzről, 1 késhegynyi nátrium-benzoátot keverek hozzá, majd tiszta üvegekbe merem. Azonnal légmentesen lezárom, majd egy pléddel kibélelt hűtőtáskába rakom. Amikor kihűlt a helyére rakom.
Ha elegendő mennyiséget tudok készíteni, egész télen fogyasztjuk. A színét, ízét teljesen frissen megőrzi.
Fogyasztáskor kancsóba kiöntöm, és ízlés szerint hideg vízzel felhígítom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: