Anna konyhája

Vegyes – barackos gyümölcslé

 013_39_1.JPG

Hozzávalók.

  1. őszibarack, sárgabarack vegyesen,
  2. cukor vagy édesítőszer ízlés szerint,
  3. 1 kk citromsav,
  4. 1 késhegynyi nátrium-benzoát,

Elkészítése:

A barackokat megmosom, kimagozom, és egy nagy fazékba teszem. Felöntöm annyi vízzel, hogy jól ellepje, és felteszem főni. Amikor felforrt, leveszem a tűzről, és botmixszerrel összeturmixolom. Szűrőkanálon átszűröm, majd visszaöntöm az eredeti  fazékba, visszateszem a tűzre, és ízlés szerint édesítem, 1 kk citromsavat keverek bele.Felforralom,és  közben leszedem a habját. Leveszem a tűzről, 1 késhegynyi nátrium-benzoátot keverek hozzá, majd tiszta üvegekbe merem. Azonnal légmentesen lezárom, majd egy pléddel kibélelt hűtőtáskába rakom. Amikor kihűlt a helyére rakom.

Ha elegendő mennyiséget tudok készíteni, egész télen fogyasztjuk. A színét, ízét teljesen frissen megőrzi.

Fogyasztáskor kancsóba kiöntöm, és ízlés szerint hideg vízzel felhígítom.

014_37.JPG

015_34.JPG

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!