Hozzávalók:
- 18 dkg liszt,
- 10 dkg kukoricaliszt,
- 10 dkg cukor,
- 1 cs vaníliás cukor,
- 1 tk szódabikarbóna,
- 2 tk sütőpor,
- csipet só,
- 2,5 dl natúr joghurt,
- 2 db tojás,
- 1 dl étolaj vagy olivaolaj,
- 30 dkg bogyós vagy csonthéjas gyümölcs, (ribizli, josta, málna, meggy, szilva….)
Elkészítése:
Egy tálba kimérem a joghurtot, olajat, beleütöm a tojást. Egy másikba összekeverem, a száraz belevalókat, tehát a kétféle lisztet, sütőport, szódabikarbónát, cukrot, vaníliát, pici sót, majd a kettőt összeöntöm és simára keverem.
Margarinnal kikenek, liszttel beszórok egy 25 cm-s kerek tortaformát, a tésztát beleöntöm, a gyümölcsöt rászórom a tetejére, és 180 °C-on, 40-45 perc alatt készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. A formában hagyom kihűlni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: