Anna konyhája

Kukoricaprósza sok gyümölccsel

Hozzávalók:

  1. 18 dkg liszt,
  2. 10 dkg kukoricaliszt,
  3. 10 dkg cukor,
  4. 1 cs vaníliás cukor,
  5. 1 tk szódabikarbóna,
  6. 2 tk sütőpor,
  7. csipet só,
  8. 2,5 dl natúr joghurt,
  9. 2 db tojás,
  10.  1 dl étolaj vagy olivaolaj,
  11. 30 dkg bogyós vagy csonthéjas gyümölcs, (ribizli, josta, málna, meggy, szilva….)

Elkészítése:

Egy tálba kimérem a joghurtot, olajat, beleütöm a tojást. Egy másikba összekeverem, a száraz belevalókat, tehát a kétféle lisztet, sütőport, szódabikarbónát, cukrot, vaníliát, pici sót, majd a kettőt összeöntöm és simára keverem.

Margarinnal kikenek, liszttel beszórok  egy 25 cm-s kerek tortaformát, a tésztát beleöntöm, a gyümölcsöt rászórom a tetejére, és 180 °C-on, 40-45 perc alatt készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. A formában hagyom kihűlni.

012_40.JPG

020_27.JPG

032_11_masolata.JPG

 

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!