Hozzávalók.
- 50 dkg liszt,
- 2,5 dkg élesztő,
- 1 dl étolaj,
- 2-3 dl langyos tej,
- 1 kávés kanál só,
- 1 kiskanál cukor,
- 1 tojás a lekenéshez,
Elkészítése.
A langyos tejben feloldom a cukrot, belemorzsolom az élesztőt, és felfuttatom. kimérem a lisztet, megsózom, és az élesztős tejjel sima tésztát dagasztok. Hozzáadom az olajat, és addig dagasztom, amíg elválik az edény falától, és szép sima, hólyagos nem lesz. Letakarom, és duplájára kelesztem.
Lisztezett felületre kiborítom a megkelt tésztát, 6-8 egyenlő darabra vágom, majd mindegyikből hosszú, vékony rudat sodrok. A rudak végét összefogom, és fonattá csavarom őket, majd a két végét egymásba akasztom, és kerek formára igazítom. Kizsírozott tepsire fektetem őket, és addig pihentetem, amíg a sütő bemelegszik. Tetejét tojással bekenem, szezámmaggal, illetve köménymaggal beszórom és 200 °C-on, kb 10 perc alatt szép pirosra sütöm. Rácsra szedem, és hagyom kihűlni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: