Anna konyhája

Kerek perec

 021_23_1.JPG

Hozzávalók.

  1. 50 dkg liszt,
  2. 2,5 dkg élesztő,
  3. 1 dl étolaj,
  4. 2-3 dl langyos tej,
  5. 1 kávés kanál só,
  6. 1 kiskanál cukor,
  7. 1 tojás a lekenéshez,

Elkészítése.

A langyos tejben feloldom a cukrot, belemorzsolom az élesztőt, és felfuttatom. kimérem a lisztet, megsózom, és az élesztős tejjel sima tésztát dagasztok. Hozzáadom az olajat, és addig dagasztom, amíg elválik az edény falától, és szép sima, hólyagos nem lesz. Letakarom, és duplájára kelesztem.

Lisztezett felületre kiborítom a megkelt tésztát, 6-8 egyenlő darabra vágom, majd mindegyikből hosszú, vékony rudat sodrok. A rudak végét összefogom, és fonattá csavarom őket, majd a két végét egymásba akasztom, és kerek formára igazítom. Kizsírozott tepsire fektetem őket, és addig pihentetem, amíg a sütő bemelegszik. Tetejét tojással bekenem, szezámmaggal, illetve köménymaggal beszórom és 200 °C-on, kb 10 perc alatt szép pirosra sütöm. Rácsra szedem, és hagyom kihűlni.

014_35_1_1.JPG

015_32_1_1.JPG

024_20_1_1.JPG

025_18_1_1.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!