Hozzávalók:
- 6 szelet ponty,
- fokhagymás halfűszer,
- só,
- 1 ek pirospaprika,,
- 4-5 ek liszt
- olivaolaj,
- 1 db cukkini,
- 3 db zöld paprika,
- 3 db paradicsom,
- 2 fej vöröshagyma,
Elkészítése:
A ponty szeleteket besózom, fokhagymás halfűszerrel beszórom, olivaolajjal meglocsolom, és pár órára a hűtőbe teszem.
A cukkinit megtisztítom, vékony karikákra szelem, és besózva állni hagyom.
A hagymát, a paprikát, és a paradicsomot karikákra szeletelem.
Egy fedeles jénai tál alját olivaolajjal bespriccelem, a cukkini karikákat egy rétegbe lerakom.
A halszeleteket paprikás lisztbe forgatom, és a cukkinire fektetem. A felkarikázott paprikákat, a paradicsomot, és a vöröshagymát a hal köré rakom. olivaolajjal vékonyan meglocsolom, a fedővel lezárom, és 200°C-on , 1-1,5 óra alatt pirosra sütöm.
Kurkumás párolt rizzsel, tartármártással tálalom,
Tartármártás egyszerűen és gyorsan.:
2 dl tejfölt, 1 dl majonézzel, 1 kk mustárral, csipet őrölt borssal, pici citromlével simára keverem, lehűtöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: