Anna konyhája

Pincés meggy

 004_44.JPG

Hozzávalók:

  1. 1 kg kimagozott meggy,
  2. 30 dkg kristálycukor,
  3. késhegynyi nátrim-benzoát

Elkészítése.

A meggyet alaposan megmosom, kimagozom, és egy edénybe teszem. Kilónként 30 dkg cukrot szórok rá, és egy késhegynyi nátrium-benzoátot, majd alaposan elkeverem, hűvös helyre teszem, (  pincébe, vagy hűvös kamrába ). Naponta  2x -3x megkevergetem. 2-3 nap múlva, a cukor teljes feloldódása után tisztára mosott üvegekbe merem, légmentesen lezárom, és a helyére teszem.

007_44.JPG

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!