Anna konyhája

Kedvenc meggyes pitém

      

Hozzávalók a tésztához:

  1. 22 dkg liszt,
  2. 1/2 cs. sütőpor,
  3. 1 tojássárgája,
  4. 12,5 dkg margarin,
  5. 2 ek tejföl,
  6. pici só,
  7. 2 ek porcukor,

Hozzávalók a töltelékhez:

  1. 60 dkg kimagozott meggy,
  2. 1 csom. vanília puding,
  3. 1 csom, van. cukor,
  4. 1 mk őrölt fahéj,
  5. 2 ek cukor,
  6. 5 dl meggylé

Elkészítése.

A kimagozott meggyet megszórom 2 ek cukorral, 1 mk fahéjjal, és 1 csom vaníliás cukorral. jól összekeverem és hűvös helyre félreteszem pár órára, hogy levet engedjen.

Elkészítem addig a tésztát. A sütőporos  liszthez hozzáadom a margarint, a porcukrot, a sót és összemorzsolom, majd a tojással és a tejföllel összegyúrom. Amíg elkészítem a tölteléket, addig a hűtőbe teszem.

A meggyet kézzel kinyomkodom, a levet félreteszem. ( 1/2 l )

A megmaradt levet összekeverem a pudingporral (ha édesebbre szereti valaki, lehet még beletenni cukrot ), sűrűre főzöm, majd még a tűzön hozzáadom a kimagozott meggyet, és egyet forralok rajta. Langyosra hűtöm.

A sütőformát margarinnal vékonyan kikenem.

A tésztát két egyenlő részre osztom. A tepsi formának megfelelő alakúra sodrom  ( 30 cm-es kerek formába sütöttem ),és az egyik lappal kibélelem a formát. A langyosra hűtött meggyes-pudingos  tölteléket ráöntöm, eligazgatom, majd befedem a másik lappal, aminek a felületét előtte kiszúró formával díszítettem. Oldalt a két tésztalapot összenyomkodom, hogy a töltelék nehogy kifolyjon. A tetejét tojásfehérjével lekenem, és 180 °C-on kb 25 perc alatt pirosra sütöm. Kihűlés után szeletelem.

 

 

 

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!