Anna konyhája

Sajtos perec

067.JPG

Hozzávalók:

  1. 50 dkg liszt,
  2. 30 dkg reszelt sajt,
  3. 25 dkg margarin,
  4. 1 tojássárgája,
  5. 2 kk szalalkáli,
  6. 2 kk só,
  7. 2 ek tej,
  8. kb 2 ek tejföl az összegyúráshoz,
  9. 1 tojás a lekenéshez.

Elkészítése.

2 ek langyos tejben elkeverem és felfuttatom a szalalkálit.

A kimért lisztet megsózom, belemorzsolom a margarint, hozzáadom a reszelt sajtot,  a tojássárgáját, a tejben felfuttatott szalalkálit, és tejföllel egy közepes keménységű tésztát gyúrok. Kb 1 cm vékonyra sodrom, és perec alakúra szaggatom. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, a tetejét felvert tojással lekenem, reszelt sajttal beszórom, és 200 °C-on 10-15 perc alatt világos-ropogósra sütöm.

046_2.JPG

045_3.JPG

068.JPG

071.JPG

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!