Hozzávalók:
- 50 dkg liszt,
- 30 dkg reszelt sajt,
- 25 dkg margarin,
- 1 tojássárgája,
- 2 kk szalalkáli,
- 2 kk só,
- 2 ek tej,
- kb 2 ek tejföl az összegyúráshoz,
- 1 tojás a lekenéshez.
Elkészítése.
2 ek langyos tejben elkeverem és felfuttatom a szalalkálit.
A kimért lisztet megsózom, belemorzsolom a margarint, hozzáadom a reszelt sajtot, a tojássárgáját, a tejben felfuttatott szalalkálit, és tejföllel egy közepes keménységű tésztát gyúrok. Kb 1 cm vékonyra sodrom, és perec alakúra szaggatom. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, a tetejét felvert tojással lekenem, reszelt sajttal beszórom, és 200 °C-on 10-15 perc alatt világos-ropogósra sütöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: