Anna konyhája

Rácz ponty

 015_31.JPG

Hozzávalók.

  1. kifilézett ponty,
  2. 2-3 db / fő, héjában főtt burgonya,
  3. paradicsom,
  4. paprika,
  5. vöröshagyma,
  6. só,
  7. őrölt piros paprika,
  8. húsos, házi füstölt szalonna,
  9. tejföl,
  10. zsiradék, oliva olaj,

Elkészítése:

A burgonyát héjastól megfőzöm, majd lehéjazom, és vékony karikákra szelem.

A szalonnát vékony szeletekre vágom.

A kifilézett ponty belső oldalát 1/2 cm-enként a külső bőrt NEM átvágva beirdalom, mindkét oldalát besózom, piros paprikával megszórom, oliva olajjal bespriccelem. A vágásokba vékony szalonna csíkokat illesztek,  egy fedeles jénai tálba rakom, és egy éjszakára a hűtőbe teszem.

A paprikát paradicsomot és a vöröshagymát vékonyra felkarikázom.

A tejfölbe piros paprikát keverek.

A felszeletelt, főtt burgonyát egy mély, kizsírozott tepsibe terítem, a halakat a bőrével lefelé ráfektetem, a paprikát, a paradicsomot és a vöröshagymát köré, illetve rárakom. Az egészet a paprikás tejföllel alaposan belocsolom, lefóliázom, vagy tetővel lefedem, és 200°C-on 30 percig párolom, majd a tetőt levéve megpirítom.

Olasz rizlinggel tálalom! 🙂

018_26.JPG

 

 

 

 

 
Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!