Anna konyhája

Töki pompos variáció

 034_8.JPG

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 0,3 kg  búzaliszt,
  • 2,5 dkg élesztő,
  • 1 db közepes méretű burgonya,
  •  só,
  • langyos víz

A feltéthez:

  •  1 dl ketchup
  • 2 fej  vöröshagyma felkarikázva,
  •  angolszalonna és házi kolbász,
  •  durvára reszelt sajt

Elkészítése:

A felkockázott burgonyát enyhén sós vízben megfőzöm,

A kimért liszt közepébe mélyedést csinálok, beleteszem a megfőtt, áttört burgonyát. Az élesztőt egy kis tálba morzsolom, addig keverem, míg fel nem oldódik, majd a krumplis liszthez adom. Megsózom, majd jól összedolgozom. Rugalmas tésztát készítek, ha kell, kis vizet adok még hozzá. Simára dagasztom, majd konyharuhával letakarom, és kb 1 óra alatt a duplájára kelesztem.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítom. Óvatosan széthúzkodom egy nagy tepsi méretűre és alakúra, majd az enyhén olajozott   tepsire helyezem. Tetejére ketchupot kenek,  rászórom a karikára vágott vöröshagymát, az apró kockára vágott húsos angolszalonnát, kolbászt és a durvára reszelt sajtot. A megdíszített pompost behelyezem a sütőbe és  szép pirosra sütöm.. Kemencében az igazi ! 

032_9.JPG

dsc00236.JPG

dsc00238.JPG

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!