Hozzávalók:
- 20 dkg vaj vagy margarin,
- 20 dkg cukor,
- 2 tojás,
- 1 dl tej,
- 40dkg liszt,
- 1 sütőpor,
- 1 csom. vaníliás cukor,
- 15 dkg aszalt gyümölcs felaprítva, (aszalt meggy, sárgabarack és füge, )
- 15 dkg mogyoró,
Elkészítése.
A csokit és az aszalt gyümölcsöt aprítóba teszem és darabosra őrlöm.
A vajat a cukorral, vaníliával és a 2 tojással habosra keverem keverőgéppel. Kicsit meghígítom a tejjel, majd hozzákeverem a sütőporos lisztet.Még éppen keverhető, de elég tömör masszát kapok. Ehhez keverem még hozzá a mogyoró-aszalt gyümölcs elegyet.
Sütőpapírral kibélelek egy nagy méretű tepsit, és két kanál segítségével diónyi halmokat rakok.Ez a mennyiség 2 tepsire elég.
180C-on 15-20 percig sütöm. Rácsra lehúzom és hagyom kihűlni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: