Anna konyhája

Aszalt gyümölcsös teasütemény

021_17.JPG 

Hozzávalók:

  1. 20 dkg vaj vagy margarin,
  2. 20 dkg cukor,
  3. 2 tojás,
  4. 1 dl tej,
  5. 40dkg liszt,
  6. 1 sütőpor,
  7. 1 csom. vaníliás cukor,
  8. 15 dkg aszalt gyümölcs felaprítva,  (aszalt meggy, sárgabarack és  füge, )
  9. 15 dkg mogyoró,

Elkészítése.

A csokit és az aszalt gyümölcsöt aprítóba teszem és darabosra őrlöm.

A vajat a cukorral, vaníliával és a 2 tojással habosra keverem keverőgéppel. Kicsit meghígítom a tejjel, majd hozzákeverem a sütőporos lisztet.Még éppen keverhető, de elég tömör masszát kapok. Ehhez keverem még hozzá a mogyoró-aszalt gyümölcs elegyet.

Sütőpapírral kibélelek egy nagy méretű tepsit, és két kanál segítségével diónyi halmokat rakok.Ez a mennyiség 2 tepsire elég.

180C-on 15-20 percig sütöm. Rácsra lehúzom és hagyom kihűlni.

018_21.JPG

019_20_2.JPG

020_21.JPG

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!