Anna konyhája

Mandulás epertorta – Anyák napjára!

dsc03134.JPG

2016. év Anyák napja 

Hozzávalók.

  1. 6 tojásfehérje,
  2. 12 + 10 dkg cukor,
  3. só,
  4. 15 dkg hámozott, darált mandula,
  5. 7,5 dkg liszt,
  6. 7,5 dkg mandulapehely,
  7. 50 dkg eper,
  8. 8 dkg étcsoki bevonó,
  9. 5 dl habtejszín,
  10. 50 dkg mascarpone,
  11. 1 cs. vaníliás cukor,
  12. 2 cs. hanfixáló,
  13. 1 cs. eperzselé,

Elkészítése:

A tojásfehérjéket 12 dkg cukorral és csipetnyi sóval kemény habbá verem, majd belekeverem a mandulával elkevert lisztet.

Kerek tortasütő alsó lapjára sütőpapírt szabok, és a mandulás hab 1/3-át elsimítom rajta, megszórom mandulapehellyel, és 200°c-os sütőbe, kb 10-15 perc alatt megsütöm. Még 2x ugyanígy járok el. Tehát három lapot sütök.

Az epret még kicsumázás előtt folyó vízben lemosom, majd felszeletelem.

Az étcsokis tortabevonót felaprítom, majd 1 dl tejszínben megolvasztom.

A mascarponét kikeverem a maradék cukorral és a vaníliás cukorral. A maradék tejszínt a habfixálóval felverem, és a mascarponés krémhez vegyítem.

Az alsó lapot megkenem a krém 1/3-ával, megszórom az eper 1/3-val, és meglocsolom a csokiöntet felével. befedem a második lappal, rásimítom a maradék krém felét, megszórom a maradék eper felével. Megöntözöm a maradék csoki öntettel, és beborítom a harmadik lappal, majd megkenem a maradék krémmel. Végül elrendezem rajta a megmaradt epret, és ráöntöm a felmelegített eperzselével. Tetejét megszórom mandulapehellyel, és egy éjszakára a hűtőbe teszem fogyasztás előtt.

( A tortazselét a zacskón lévő utasításnak megfelelően készítem el 🙂 🙂

2019 – rengeteg eperrel…. !

dsc03130.JPG

2016. év….a középső réteg…

image-0433daef47b68d6debb5f5c6360013e1f3b6f33902deeff4d20f912e35dbe25d-v.jpg

2016. év

013_28.JPG

2015. év…

014_26.JPG

024_15_1.JPG

dsc00131.JPG

Mielőtt bekapod az utolsó falatot…!

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!