2016. év Anyák napja
Hozzávalók.
- 6 tojásfehérje,
- 12 + 10 dkg cukor,
- só,
- 15 dkg hámozott, darált mandula,
- 7,5 dkg liszt,
- 7,5 dkg mandulapehely,
- 50 dkg eper,
- 8 dkg étcsoki bevonó,
- 5 dl habtejszín,
- 50 dkg mascarpone,
- 1 cs. vaníliás cukor,
- 2 cs. hanfixáló,
- 1 cs. eperzselé,
Elkészítése:
A tojásfehérjéket 12 dkg cukorral és csipetnyi sóval kemény habbá verem, majd belekeverem a mandulával elkevert lisztet.
Kerek tortasütő alsó lapjára sütőpapírt szabok, és a mandulás hab 1/3-át elsimítom rajta, megszórom mandulapehellyel, és 200°c-os sütőbe, kb 10-15 perc alatt megsütöm. Még 2x ugyanígy járok el. Tehát három lapot sütök.
Az epret még kicsumázás előtt folyó vízben lemosom, majd felszeletelem.
Az étcsokis tortabevonót felaprítom, majd 1 dl tejszínben megolvasztom.
A mascarponét kikeverem a maradék cukorral és a vaníliás cukorral. A maradék tejszínt a habfixálóval felverem, és a mascarponés krémhez vegyítem.
Az alsó lapot megkenem a krém 1/3-ával, megszórom az eper 1/3-val, és meglocsolom a csokiöntet felével. befedem a második lappal, rásimítom a maradék krém felét, megszórom a maradék eper felével. Megöntözöm a maradék csoki öntettel, és beborítom a harmadik lappal, majd megkenem a maradék krémmel. Végül elrendezem rajta a megmaradt epret, és ráöntöm a felmelegített eperzselével. Tetejét megszórom mandulapehellyel, és egy éjszakára a hűtőbe teszem fogyasztás előtt.
( A tortazselét a zacskón lévő utasításnak megfelelően készítem el 🙂 🙂
2019 – rengeteg eperrel…. !
2016. év….a középső réteg…
2016. év
2015. év…
Mielőtt bekapod az utolsó falatot…!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: