Anna konyhája

Harcsapörkölt túrós csuszával

021_16.JPG

Hozzávalók:

  1. 80 dkg kifilézett harcsa,
  2. 5 dkg füstölt szalonna,
  3. zsír vagy olaj,
  4. 1 nagy fej vöröshagyma,
  5. 2 ek pirospaprika,
  6. 1kk csípős paprika vagy erős pista,
  7. 1 db zöld paprika,
  8. 1 db paradicsom,
  9. só,
  10. bors,
  11. 1 dl fehérbor,

Elkészítése:

A halat kifilézik a fiuk, majd 2×2 cm-es kockákra vágom kissé besózom.

Az apró kockákra vágott szalonnát zsírjára pirítom, a pörcöket kiszedem, és majd a túrós csuszára teszem.

A megmaradt zsírhoz még teszek zsírt vagy olajat, és az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítom. A tűzről lehúzva elkeverem benne a pirospaprikát, felengedem egy kevés vízzel, beledobom a zöld paprikát és a paradicsomot, majd visszateszem, forralok rajta egyet, és pépesre turmixolom. Akkor beleteszem a halkockákat, ráöntöm a bort és annyi vizet, hogy éppen ellepje. Sózom, borsozom, és fedővel lefedve puhára párolom 15-20 perc alatt. Nem kevergetem, csak rázogatom az edényt.

Túrós csuszával tálalom. Ehhez 2 csomag csuszatésztát lobogó sós vízben kifőzök, alaposan lecsöpögtetem, majd enyhén zsírozott serpenyőbe kiszedem. A pörcöt rászórom, és erős lángon átpirítom.

A tányéron túrót szórok rá, tejfölt teszek rá, és mellé merem a harcsapörköltet. Királyi eledel !!

017_20_1.JPG

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!