Hozzávalók:
- 80 dkg kifilézett harcsa,
- 5 dkg füstölt szalonna,
- zsír vagy olaj,
- 1 nagy fej vöröshagyma,
- 2 ek pirospaprika,
- 1kk csípős paprika vagy erős pista,
- 1 db zöld paprika,
- 1 db paradicsom,
- só,
- bors,
- 1 dl fehérbor,
Elkészítése:
A halat kifilézik a fiuk, majd 2×2 cm-es kockákra vágom kissé besózom.
Az apró kockákra vágott szalonnát zsírjára pirítom, a pörcöket kiszedem, és majd a túrós csuszára teszem.
A megmaradt zsírhoz még teszek zsírt vagy olajat, és az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítom. A tűzről lehúzva elkeverem benne a pirospaprikát, felengedem egy kevés vízzel, beledobom a zöld paprikát és a paradicsomot, majd visszateszem, forralok rajta egyet, és pépesre turmixolom. Akkor beleteszem a halkockákat, ráöntöm a bort és annyi vizet, hogy éppen ellepje. Sózom, borsozom, és fedővel lefedve puhára párolom 15-20 perc alatt. Nem kevergetem, csak rázogatom az edényt.
Túrós csuszával tálalom. Ehhez 2 csomag csuszatésztát lobogó sós vízben kifőzök, alaposan lecsöpögtetem, majd enyhén zsírozott serpenyőbe kiszedem. A pörcöt rászórom, és erős lángon átpirítom.
A tányéron túrót szórok rá, tejfölt teszek rá, és mellé merem a harcsapörköltet. Királyi eledel !!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: