Anna konyhája

Kapros-gombás pulykamellkockák

003_35.JPG

Hozzávalók:

  1. 50 dkg pulykamell filé,
  2. 30 dkg lehetőleg erdei gomba,
  3. 2 ek darált paprika,
  4. 2 ek liszt,
  5. 5 dkg vaj,
  6. 1 dl konyak,
  7. 1 fej vöröshagyma,
  8. 2 dl tejszín,
  9. 1 dl fehérbor,
  10. 1 nagy csomó kaporlevél,
  11. 1 kk kapormag,
  12. só,őrölt fehérbors,
  13. 1 tk pirospaprika,

Elkészítése:

A pulykamellet kis kockákra vágom, sózom, borsozom, és pirospaprikával elkevert lisztbe forgatom. A vajat megforrósítom, sárgára fonnyasztom rajta az apróra vágott vöröshagymát,, és az összetört kapormagot. Ezután rádobom a húskockákat, és hirtelen, erős lángon lepirítom. Állandóan kevergetem, hogy le ne égjen. Amikor a húskockák barnáspirosak, rálocsolom a konyakot, és azonnal meggyújtom. A láng elhalása után azonnal ráöntöm a tejszínt, a fehérbort, majd befedve, gyakori kevergetés mellett puhára párolom. Hozzáadom a közben megtisztított, és felaprított gombát és a darált paprikát. Készre párolom.Az utolsó pillanatban keverem hozzá a finomra aprított kaporlevelet. Egyet forralok rajta. Párolt rizzsel vagy burgonyalángossal tálalom.

004_36.JPG

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!