Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell filé,
- 30 dkg lehetőleg erdei gomba,
- 2 ek darált paprika,
- 2 ek liszt,
- 5 dkg vaj,
- 1 dl konyak,
- 1 fej vöröshagyma,
- 2 dl tejszín,
- 1 dl fehérbor,
- 1 nagy csomó kaporlevél,
- 1 kk kapormag,
- só,őrölt fehérbors,
- 1 tk pirospaprika,
Elkészítése:
A pulykamellet kis kockákra vágom, sózom, borsozom, és pirospaprikával elkevert lisztbe forgatom. A vajat megforrósítom, sárgára fonnyasztom rajta az apróra vágott vöröshagymát,, és az összetört kapormagot. Ezután rádobom a húskockákat, és hirtelen, erős lángon lepirítom. Állandóan kevergetem, hogy le ne égjen. Amikor a húskockák barnáspirosak, rálocsolom a konyakot, és azonnal meggyújtom. A láng elhalása után azonnal ráöntöm a tejszínt, a fehérbort, majd befedve, gyakori kevergetés mellett puhára párolom. Hozzáadom a közben megtisztított, és felaprított gombát és a darált paprikát. Készre párolom.Az utolsó pillanatban keverem hozzá a finomra aprított kaporlevelet. Egyet forralok rajta. Párolt rizzsel vagy burgonyalángossal tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: