Anna konyhája

Frankfurti leves


 

Hozzávalók:

  1. 1 nagyobb fej kelkáposzta,
  2. 2 db burgonya,
  3. 1 fej vöröshagyma,
  4. 3 gerezd fokhagyma,
  5. 3 ek olaj,
  6. só, őrölt bors,
  7. majoránna,
  8. őrölt köménymag,
  9. 2 pár virsli,
  10. 5 dkg kolozsvári szalonna,
  11. 1 ek liszt,
  12. 2 ek tejföl,
  13. 1 kk pirospaprika,

Elkészítése.

A megtisztított burgonyát apró kockákra vágom, a kelkáposztát félbe vágom, a torzsáját kiemelem, és vékonyra felcsíkozom.

A hagymákat és a szalonnát egészen apróra felkockázom. Olajon kisütöm a szalonnát, majd hozzáadom a hagymákat és üvegesre pirítom.

Ráteszem a burgonyát és a kelkáposztát, összekeverem, majd annyi vízzel felöntöm, hogy ellepje. Sózom, borsozom, majoránnát és őrölt köményt szórok rá.

Nagyon rövid idő alatt puhára fő, akkor hozzáteszem a felkarikázott virsliket.A tejfölt kikeverem a piros paprikával,  liszttel, majd teszek hozzá a leves levéből egy kicsit, simára kikeverem és a levesbe folyatom, elkeverem. Forralok rajta egyet, és már tálalhatom is !

004_35.JPG

005_36.JPG

001_38.JPG

002_36.JPG

026_12_1.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 
Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!