Hozzávalók:
- 1 nagyobb fej kelkáposzta,
- 2 db burgonya,
- 1 fej vöröshagyma,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 3 ek olaj,
- só, őrölt bors,
- majoránna,
- őrölt köménymag,
- 2 pár virsli,
- 5 dkg kolozsvári szalonna,
- 1 ek liszt,
- 2 ek tejföl,
- 1 kk pirospaprika,
Elkészítése.
A megtisztított burgonyát apró kockákra vágom, a kelkáposztát félbe vágom, a torzsáját kiemelem, és vékonyra felcsíkozom.
A hagymákat és a szalonnát egészen apróra felkockázom. Olajon kisütöm a szalonnát, majd hozzáadom a hagymákat és üvegesre pirítom.
Ráteszem a burgonyát és a kelkáposztát, összekeverem, majd annyi vízzel felöntöm, hogy ellepje. Sózom, borsozom, majoránnát és őrölt köményt szórok rá.
Nagyon rövid idő alatt puhára fő, akkor hozzáteszem a felkarikázott virsliket.A tejfölt kikeverem a piros paprikával, liszttel, majd teszek hozzá a leves levéből egy kicsit, simára kikeverem és a levesbe folyatom, elkeverem. Forralok rajta egyet, és már tálalhatom is !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: