Anna konyhája

Spenót főzelék főtt tojással

 023_25.JPG

Hozzávalók:

  1. 50 dkg spenót levél,
  2. 2 ek liszt,
  3. 2-3 ek olaj,
  4. 1/2 l tej,
  5. só,
  6. bors,
  7. 3-4 gerezd fokhagyma,
  8. 1 zsemle,
  9. 4-6 db főtt tojás,

Elkészítés:

A spenót leveleket alaposan megmosom és összeaprítom. A zsemlét 4 részre vágom, tálba teszem és ráöntöm a tejet. Hagyom, hogy jól megszívja magát.

Az olajból és a lisztből az átnyomott fokhagyma hozzáadásával világos rántást készítek. A spenót leveleket rádobom, jól összekeverem, majd ráöntöm a megáztatott zsemlét a tejjel együtt. egy jót forralok rajta, majd megsózom, borsozom. Leveszem a tűzről, és botmixszerrel pépesre turmixolom.Visszateszem a tűzre, ha kell utána fűszerezek, vagy ha sűrűnek találom teszek hozzá még tejet. Forrón, főtt tojással tálalom.

 

022_25.JPG

 

 

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!