Anna konyhája

Vaníliás-csokis puding eperrel ropogós csoki öntettel

003_30_1.JPG

Hozzávalók:

  1. 1 csomag vanília puding,
  2. 1 csomag csokoládé puding,
  3. 1 l tej,
  4. 3-3 ek cukor,
  5. 30 dkg eper,
  6. 2,5 dl habtejszín,
  7. 1 csomag habfixáló,
  8. 10 dkg étcsokoládé,
  9. 5 dkg vaj,
  10. 1 kávéskanál étolaj

Elkészítése:

A vanília és csoki pudingokat a leírásnak megfelelően elkészítem, és hűlni hagyom. Közben többször alaposan kikeverem.

Amikor langyosra hűlt a puding, keményre verem a tejszínt a habfixálóval, elfelezem, és óvatosan a kihűlt pudingokhoz keverem.

Az étcsokit a vajjal és az olajjal együtt egy kis jénai tálba mérem, a mikróban megolvasztom, majd alaposan  kikeverem, hogy teljesen sima legyen.

Hat adagot készítek ebből a mennyiségből. Az üvegpohárba rétegesen belekanalazom a vaníliás és a csoki pudingot, közéjük felaprított epret szórok, amit vékonyan leöntök a megolvasztott étcsokival. a tetejére szintén csoki kerül.

004_31.JPG

007_29.JPG

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!