Anna konyhája

Csirkemell csíkok házi készítésű édes-savanyú mártásban

 049_2.JPG

Hozzávalók:

  1. 1 fej vöröshagyma,
  2. 2-3 gerezd fokhagyma,
  3. 2 db kápia paprika,
  4. 2 db sárgarépa,
  5. 1/4 zellergumó,
  6. 3 dl paradicsomlé,
  7. 2 ek szójaszósz,
  8. 2 ek csiliszósz,
  9. 1/2 doboz ananászkonzerv,
  10. só,
  11. 1 tk cukor,
  12. 1-2 kk ecet,
  13. 2 ek ketchup,
  14. olaj,
  15. 1 kk reszelt gyömbér,
  16. 1 db csirkemell filé,

Elkészítése:

Apróra vágom a hagymákat, az ananászt, vékony csíkokra vágom a sárgarépát, a zellert,a paprikát. 2-3 ek olajon pár percig pirítom, majd hozzáadom a paradicsomlevet, pici sóval, ecettel, cukorral ízesítem. Hozzáadom a ketchupot, szója,-és csiliszószt, és a gyömbért. Pár percig hagyom , hogy lassan forrjon, a zöldségek ropogósak maradjanak!!

Serpenyőben kis olajon megpirítom a csíkokra vágott csirkemellet, megsózom, borsot szórok rá, pár percig párolom, majd a kész édes-savanyú mártást hozzáöntöm, összeforralom, és párolt barna rizzsel tálalom.

052.JPG

 

 

 

 

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!