Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma,
- 2-3 gerezd fokhagyma,
- 2 db kápia paprika,
- 2 db sárgarépa,
- 1/4 zellergumó,
- 3 dl paradicsomlé,
- 2 ek szójaszósz,
- 2 ek csiliszósz,
- 1/2 doboz ananászkonzerv,
- só,
- 1 tk cukor,
- 1-2 kk ecet,
- 2 ek ketchup,
- olaj,
- 1 kk reszelt gyömbér,
- 1 db csirkemell filé,
Elkészítése:
Apróra vágom a hagymákat, az ananászt, vékony csíkokra vágom a sárgarépát, a zellert,a paprikát. 2-3 ek olajon pár percig pirítom, majd hozzáadom a paradicsomlevet, pici sóval, ecettel, cukorral ízesítem. Hozzáadom a ketchupot, szója,-és csiliszószt, és a gyömbért. Pár percig hagyom , hogy lassan forrjon, a zöldségek ropogósak maradjanak!!
Serpenyőben kis olajon megpirítom a csíkokra vágott csirkemellet, megsózom, borsot szórok rá, pár percig párolom, majd a kész édes-savanyú mártást hozzáöntöm, összeforralom, és párolt barna rizzsel tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: