Tészta hozzávalói:
- 20 dkg liszt,
- 15 dkg margarin,
- 1 cs. sütőpor,
- 1 tojássárgája,
- csipet só,
- kb 2 ek tejföl az összegyúráshoz
Túrókrém hozzávalói:
- 50 dkg túró,
- csipet só,
- 2 tojás,
- 1 cs. vaníliás cukor,
- 15 dkg cukor,
- 2 ek tejföl,
- 1 ek búzadara,
Habrács a tetejére:
- 3-4 tojásfehérje,
- 3-4 ek cukor
Elkészítése:
A túrót egy tálba teszem, hozzáadom a cukrot, vaníliát, 2 tojássárgáját, végül a tejfölt, és alaposan kikeverem. Hogy krémesebb legyen én botmixerrel habosítom, majd 1 ek búzadarát keverek hozzá. A megmaradt 2 tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verem, és óvatosan a túrókrémhez adom. Felhasználásig a hűtőbe teszem, jó ha a dara is tud egy kicsit dagadni.
Kimérem a lisztet, beleszórom a sütőport, sót, belemorzsolom a margarint. Hozzáadom a tojássárgáját, és tejföllel puha, lágy tésztát gyúrok.
Kivajazok egy 30×23 cm-es tepsit, és a tésztát az aljába terítem. 180 °C-on kb 10-15 perc alatt elősütöm.
Kiveszem a tepsit, és a túrókrémet rásimítom a tésztára. Visszateszem a sütőbe és majdnem készre sütöm, addig amíg a túrókrém elkezd színesedni .
Ezalatt vízgőz felett kemény habbá verem a tojásfehérjéket a cukorral. A kemény habot nyomózsákba teszem.
Ismét kiveszem a tésztát, és rácsos mintát nyomok a túrókrém tetejére. Visszateszem a sütőbe, és 200°C-on megszárítom, halvány rózsaszínűre sütöm.
Házi sárgabarack lekvárt a habzsákba teszem, és a sütőből kivett tészta habrácsait kitöltöm vele még azon melegen. A tepsibe hagyom kihűlni, majd kockákra vágva tálalom. Langyosan is isteni finom ! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: