Anna konyhája

Rákóczi túrós

004_30.JPG

Tészta hozzávalói:

  1. 20 dkg liszt,
  2. 15 dkg margarin,
  3. 1 cs. sütőpor,
  4. 1 tojássárgája,
  5. csipet só,
  6. kb 2 ek tejföl az összegyúráshoz

Túrókrém hozzávalói:

  1. 50 dkg túró,
  2. csipet só,
  3. 2 tojás,
  4. 1 cs. vaníliás cukor,
  5. 15 dkg cukor,
  6. 2 ek tejföl,
  7. 1 ek búzadara,

Habrács a tetejére:

  1. 3-4 tojásfehérje,
  2. 3-4 ek cukor

Elkészítése:

A túrót egy tálba teszem,  hozzáadom a cukrot, vaníliát, 2 tojássárgáját, végül a tejfölt, és alaposan kikeverem. Hogy krémesebb legyen én botmixerrel habosítom, majd 1 ek búzadarát keverek hozzá. A megmaradt 2 tojásfehérjét  csipet sóval kemény habbá verem, és óvatosan a túrókrémhez adom. Felhasználásig a hűtőbe teszem, jó ha a dara is tud egy kicsit dagadni.

Kimérem a lisztet, beleszórom a sütőport, sót, belemorzsolom a margarint. Hozzáadom a tojássárgáját, és tejföllel puha, lágy tésztát gyúrok.

Kivajazok egy 30×23 cm-es tepsit, és a tésztát az aljába terítem. 180 °C-on  kb 10-15 perc alatt elősütöm.

Kiveszem a tepsit, és a túrókrémet rásimítom a tésztára. Visszateszem a sütőbe és majdnem készre sütöm, addig amíg a  túrókrém elkezd színesedni .

Ezalatt vízgőz felett kemény habbá verem a tojásfehérjéket  a cukorral. A kemény habot nyomózsákba teszem.

Ismét kiveszem a tésztát, és rácsos mintát nyomok a túrókrém tetejére. Visszateszem a sütőbe, és 200°C-on megszárítom, halvány rózsaszínűre sütöm.

Házi sárgabarack lekvárt a habzsákba teszem, és a sütőből kivett tészta habrácsait kitöltöm vele még azon melegen. A tepsibe hagyom kihűlni, majd kockákra vágva tálalom. Langyosan is isteni finom ! 🙂

021_11.JPG

005_29.JPG

020_14_1.JPG

014_19_1.JPG

018_14.JPG

019_12.JPG

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!