Epres-túrós-joghurt torta

Tészta hozzávalói:

Elkészítése:

A hozzávalókat összegyúrom, és hűtőbe teszem legalább egy órát.

Lisztezett gyúrólapon kerekre sodrom ( 23 cm átmérőjű kör lap ), és a kivajazott, lisztezett tortaforma aljába illesztem. 180 °C-on kb 10 perc alatt készre sütöm. A formában hagyom. Sütőpapírból a tortaforma magasságával megegyező szélességű csíkot vágok olyan hosszúságban, amivel a tortaforma szélét belülről ki tudom bélelni.

Krém hozzávalói.

Elkészítése:

Az epret megtisztítom és pépessé turmixolom.

A joghurtot és a túrót egy keverőtálba összeturmixolom. hozzáadom a porcukrot, van cukrot, majd 30 dkg  pépesített epret, és összekeverem.

A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem.

30 gr zselatint 1 dl vízben felfőzök, majd pár perc hűtés után folytonos keverés mellett a joghurtos-epres krémhez adom. A keményre vert tejszínhabot óvatosan hozzákeverem.

Összeállítás:

A kibélelt tortaformába, a kerek tésztalapra öntöm a krémet, és elsimítom, majd  a hűtőbe teszem dermedni.

A tortazselét az útmutatásnak megfelelően elkészítem, víz helyett a 3 dl eper-pépet használom.  A lehűtött torta tetejére öntöm, elsimítom, hűtőbe teszem.

Tálalás előtt  1 cs, habfixálóval keményre felverem a tejszínt, habzsákba teszem, és díszítem vele a tortát.

Mivel fagyasztott eperrel dolgoztam, eperszemeket nem használtam a díszítéshez.

Címkék: ,
Tovább a blogra »