Tészta hozzávalói:
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrom, és hűtőbe teszem legalább egy órát.
Lisztezett gyúrólapon kerekre sodrom ( 23 cm átmérőjű kör lap ), és a kivajazott, lisztezett tortaforma aljába illesztem. 180 °C-on kb 10 perc alatt készre sütöm. A formában hagyom. Sütőpapírból a tortaforma magasságával megegyező szélességű csíkot vágok olyan hosszúságban, amivel a tortaforma szélét belülről ki tudom bélelni.
Krém hozzávalói.
Elkészítése:
Az epret megtisztítom és pépessé turmixolom.
A joghurtot és a túrót egy keverőtálba összeturmixolom. hozzáadom a porcukrot, van cukrot, majd 30 dkg pépesített epret, és összekeverem.
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem.
30 gr zselatint 1 dl vízben felfőzök, majd pár perc hűtés után folytonos keverés mellett a joghurtos-epres krémhez adom. A keményre vert tejszínhabot óvatosan hozzákeverem.
Összeállítás:
A kibélelt tortaformába, a kerek tésztalapra öntöm a krémet, és elsimítom, majd a hűtőbe teszem dermedni.
A tortazselét az útmutatásnak megfelelően elkészítem, víz helyett a 3 dl eper-pépet használom. A lehűtött torta tetejére öntöm, elsimítom, hűtőbe teszem.
Tálalás előtt 1 cs, habfixálóval keményre felverem a tejszínt, habzsákba teszem, és díszítem vele a tortát.
Mivel fagyasztott eperrel dolgoztam, eperszemeket nem használtam a díszítéshez.