Anna konyhája

Epres-túrós-joghurt torta

024_16.JPG

Tészta hozzávalói:

  • 10 dkg liszt,
  • 6 dkg vaj,
  • 3 dkg cukor,
  • 1 tojássárgája,
  • csipet só,
  • reszelt citromhéj,

Elkészítése:

A hozzávalókat összegyúrom, és hűtőbe teszem legalább egy órát.

Lisztezett gyúrólapon kerekre sodrom ( 23 cm átmérőjű kör lap ), és a kivajazott, lisztezett tortaforma aljába illesztem. 180 °C-on kb 10 perc alatt készre sütöm. A formában hagyom. Sütőpapírból a tortaforma magasságával megegyező szélességű csíkot vágok olyan hosszúságban, amivel a tortaforma szélét belülről ki tudom bélelni.

Krém hozzávalói.

  • 4 dl natúr joghurt,
  • 25 dkg túró,
  • 10 dkg porcukor,
  • 1 cs van cukor,
  • 30 gr zselatin,
  • 2,5 dl habtejszín,
  • 1 cs. habfixáló
  • 30 dkg eper a pürésítéshez,
  • 1 cs. epres tortazselé + 1 ek cukor + 3 dl turmixolt  eper a tetejére
  • 2,5 dl habtejszín + 1 cs. habfixáló a díszítéshez ,

Elkészítése:

Az epret megtisztítom és pépessé turmixolom.

A joghurtot és a túrót egy keverőtálba összeturmixolom. hozzáadom a porcukrot, van cukrot, majd 30 dkg  pépesített epret, és összekeverem.

A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem.

30 gr zselatint 1 dl vízben felfőzök, majd pár perc hűtés után folytonos keverés mellett a joghurtos-epres krémhez adom. A keményre vert tejszínhabot óvatosan hozzákeverem.

 

Összeállítás:

A kibélelt tortaformába, a kerek tésztalapra öntöm a krémet, és elsimítom, majd  a hűtőbe teszem dermedni.

A tortazselét az útmutatásnak megfelelően elkészítem, víz helyett a 3 dl eper-pépet használom.  A lehűtött torta tetejére öntöm, elsimítom, hűtőbe teszem.

Tálalás előtt  1 cs, habfixálóval keményre felverem a tejszínt, habzsákba teszem, és díszítem vele a tortát.

Mivel fagyasztott eperrel dolgoztam, eperszemeket nem használtam a díszítéshez.

018_22.JPG

015_30.JPG

025_16.JPG

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!