Anna konyhája

Töltött paprika

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús.
  • 5 dkg rizs,
  • só, bors,
  • 1 tojás,
  • 6-8  db tölteni való paprika,
  • 2 l házi paradicsomlé,
  • 4 ek olaj,
  • 2 ek liszt,
  • ízlés szerint cukor,

Elkészítése:

A paprikákat megmosom, a csumáját kivágom, a magokat kirázom.

A rizst alaposan megmosom.

A darált húst tálba teszem. Hozzáadom a sót, borsot, a tojást, a rizst, és alaposan összekeverem.

A paprikákat lazán megtöltöm a húsos töltelékkel. A töltött paprikákat nyílásukkal felfelé egy nagyobb lábasba teszem, és paradicsomlével feltöltöm. A paradicsomlé jól lepje el a gombócokat. Megsózom és lassú tűzön addig főzöm, amíg a rizs meg nem puhul. akkor a léből kiszedem a gombócokat egy másik lábasba.

Az olajból és a lisztből világos rántást készítek, a paradicsomlével apránként felöntöm, simára keverem, besűrítem, közben ízlés szerint beédesítem. Majd a gombócokra visszaöntöm a paradicsom mártást, még egyet forralok rajta, és már tálalhatom is .

001_29.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!