Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús.
- 5 dkg rizs,
- só, bors,
- 1 tojás,
- 6-8 db tölteni való paprika,
- 2 l házi paradicsomlé,
- 4 ek olaj,
- 2 ek liszt,
- ízlés szerint cukor,
Elkészítése:
A paprikákat megmosom, a csumáját kivágom, a magokat kirázom.
A rizst alaposan megmosom.
A darált húst tálba teszem. Hozzáadom a sót, borsot, a tojást, a rizst, és alaposan összekeverem.
A paprikákat lazán megtöltöm a húsos töltelékkel. A töltött paprikákat nyílásukkal felfelé egy nagyobb lábasba teszem, és paradicsomlével feltöltöm. A paradicsomlé jól lepje el a gombócokat. Megsózom és lassú tűzön addig főzöm, amíg a rizs meg nem puhul. akkor a léből kiszedem a gombócokat egy másik lábasba.
Az olajból és a lisztből világos rántást készítek, a paradicsomlével apránként felöntöm, simára keverem, besűrítem, közben ízlés szerint beédesítem. Majd a gombócokra visszaöntöm a paradicsom mártást, még egyet forralok rajta, és már tálalhatom is .
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: