Hozzávalók:
Elkészítése.
A lisztet, sót, tojást egy tálba teszem, és a vízzel nokedli tésztát keverek.
A tojásokat felütöm, villával habosra verem, megsózom, és félreteszem.
Egy kifőző fazékba vizet forralok, és amikor forr a víz beleszaggatom a tésztát. Közben megkeverem, amikor feljön a víz tetejére, leszűröm.
Egy nagyobb serpenyőbe megmelegítem az olajat, és a leszűrt tésztát a forró olajra öntöm.Kevergetve átforrósítom, majd a felvert tojásokat ráöntöm, és összekeverem a nokedli tésztával, és hagyom szépen rásülni a tojásokat.
Frissen, melegen azonnal tálalom. Természetesen fejes saláta jár hozzá, hiszen emiatt készítettem az egészet!!
Alaposan megmosom a fejes salátát. Egy pohárnyi vizet öntök egy tálba kb 1 ek 10%-os ecetet adok hozzá. kb 1 kk sóval, 2 ek cukorral ízesítem. Oldódás után változtathatok még ezen az arányon ízlés szerint! 🙂