Anna konyhája

Tojásos nokedli friss salátával

003_26.JPG

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt,
  • 1 tojás,
  • 4-5 dl víz,
  • só,
  • 3-4 ek olaj,
  • 8-10 tojás

Elkészítése.

A lisztet, sót, tojást egy tálba teszem, és a vízzel nokedli tésztát keverek.

A tojásokat felütöm, villával habosra verem, megsózom, és félreteszem.

Egy kifőző fazékba vizet forralok, és amikor forr a víz beleszaggatom a tésztát. Közben megkeverem, amikor feljön a víz tetejére, leszűröm.

Egy nagyobb serpenyőbe megmelegítem az olajat, és a leszűrt tésztát a forró olajra öntöm.Kevergetve átforrósítom, majd a felvert tojásokat ráöntöm, és összekeverem a nokedli tésztával, és hagyom szépen rásülni a tojásokat.

Frissen, melegen azonnal tálalom. Természetesen fejes saláta jár hozzá, hiszen emiatt készítettem az egészet!!

Alaposan megmosom a fejes salátát. Egy pohárnyi vizet öntök egy tálba kb 1 ek 10%-os ecetet adok hozzá. kb 1 kk sóval, 2 ek cukorral ízesítem.  Oldódás után változtathatok még ezen az arányon ízlés szerint! 🙂

004_27_1.JPG

002_27.JPG

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!