Anna konyhája

Kőfaltorta

011_19.JPG

Hozzávalók a tésztához:

  • 30 dkg natúr pirított mogyoró,
  • 8 tojásfehérje,
  • 20 dkg cukor,
  • vaj a tepsi kikenéséhez,
  • 2 ek kristálycukor a tészta kiborításához

Elkészítése.

A mogyorót megdarálom.

A tojásfehérjét  az apránként hozzáadott cukorral kemény habbá verem. A végén a mogyorót beleforgatom.

Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelek, vajjal megkenem,  masszát rásimítom. Előmelegített sütőben, légkeverésen 165 °C-on, 20 perc alatt készre sütöm. Ha kész cukorral behintett gyúrólapra borítom. a sütőpapírt lehúzom róla, és a tésztát 3 egyenlő csíkra vágom. Mire kihűl megkeményedik, innen a neve. Csak akkor puhul meg, ha megtöltve megpihen.

Hozzávalók a krémhez.

  • 8 tojássárgája,
  • 20 dkg étcsokoládé,
  • 15 dkg cukor,
  • 20 dkg vaj
  • a tetejére:10 dkg cukor, 5 dkg natúr, pirított mogyoró, 1 ek olaj

Elkészítése:

A tojások sárgáit a csokoládéval, a cukorral meg a vajjal lábasba teszem és kevergetve pár perc alatt sima krémmé főzöm, de forralni nem szabad. Ha kihűlt hűtőszekrénybe dermesztem pár órát, majd jó habosra keverem, és a tésztacsíkokat ezzel megtöltve egymásra rétegzem úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson belőle.

A tetejére szánt cukrot serpenyőben világosbarnára karamellizálom,majd a mogyorót belekeverem. A tűzről levéve olajjal megkent alufóliára kanalazom, dermedni hagyom. Ha kihűlt a grillázs, zacskóba töltöm, és sodrófát görgetve rajta durvára töröm. A torta tetejére és oldalára szórom.

Hűtőszekrénybe legalább egy napot pihentetem, ezalatt jól összeérik, és a tészta is megpuhul. vízbe mártott késsel szeletelem.

002_26.JPG

001_27.JPG

010_22_1.JPG

010_22_1.JPG

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!