Szegedi túróslepény

 

Hozzávalók:

Elkészítése.

A tojásokat szétválasztom, és a fehérjéhez egy csipet sót adva, kemény habbá verem.

Egy másik edénybe teszem a túrót, villával jól átnyomkodom, majd hozzáadom a cukorral, a sütőporral és a  van. cukorral elkevert lisztet. Hozzáteszem a tojássárgájákat, a tejfölt, és alaposan elkeverem. Először a tojáshab 1/3 -ával fellazítom a tészta masszát, majd a többi habot is lazán belekeverem.

Kivajazott, zsemlemorzsával kiszórt tepsibe öntöm. 180 °C-ra előmelegített, 32×32 cm-es sütőbe, kb 30-35 perc alatt készre sütöm.

Kihűlés után a tésztát hosszában kettévágtam, sárgabarack dzsemmel megkentem, a másik felével befedtem, és kockákra szeltem. porcukorral behintettem.

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »