Hozzávalók:
- 50 dkg túró,
- 5 tojás,
- 5 ek liszt,
- 1/2 cs sütőpor,
- 5 ek cukor,
- 2 kis pohár tejföl,
- 2 cs vaníliás cukor,
Elkészítése.
A tojásokat szétválasztom, és a fehérjéhez egy csipet sót adva, kemény habbá verem.
Egy másik edénybe teszem a túrót, villával jól átnyomkodom, majd hozzáadom a cukorral, a sütőporral és a van. cukorral elkevert lisztet. Hozzáteszem a tojássárgájákat, a tejfölt, és alaposan elkeverem. Először a tojáshab 1/3 -ával fellazítom a tészta masszát, majd a többi habot is lazán belekeverem.
Kivajazott, zsemlemorzsával kiszórt tepsibe öntöm. 180 °C-ra előmelegített, 32×32 cm-es sütőbe, kb 30-35 perc alatt készre sütöm.
Kihűlés után a tésztát hosszában kettévágtam, sárgabarack dzsemmel megkentem, a másik felével befedtem, és kockákra szeltem. porcukorral behintettem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: