Anna konyhája

Szegedi túróslepény

 002_24_1.JPG

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró,
  • 5 tojás,
  • 5 ek liszt,
  • 1/2 cs sütőpor,
  • 5 ek cukor,
  • 2 kis pohár tejföl,
  • 2 cs vaníliás cukor,

Elkészítése.

A tojásokat szétválasztom, és a fehérjéhez egy csipet sót adva, kemény habbá verem.

Egy másik edénybe teszem a túrót, villával jól átnyomkodom, majd hozzáadom a cukorral, a sütőporral és a  van. cukorral elkevert lisztet. Hozzáteszem a tojássárgájákat, a tejfölt, és alaposan elkeverem. Először a tojáshab 1/3 -ával fellazítom a tészta masszát, majd a többi habot is lazán belekeverem.

Kivajazott, zsemlemorzsával kiszórt tepsibe öntöm. 180 °C-ra előmelegített, 32×32 cm-es sütőbe, kb 30-35 perc alatt készre sütöm.

Kihűlés után a tésztát hosszában kettévágtam, sárgabarack dzsemmel megkentem, a másik felével befedtem, és kockákra szeltem. porcukorral behintettem.

001_24_3.JPG

002_23_1.JPG

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!