Hozzávalók:
- 18 dkg vaj,
- 15 dkg méz,
- 15 dkg cukor,
- 35 dkg zabpehely,
- 15 dkg apróra vágott mogyoró, napraforgómag,mandula,dió,…
- 15 dkg apróra vágott aszalt gyümölcs, (sárgabarack, meggy, füge, …)
- 2 ek kókuszreszelék,
- 2 tojás,
Elkészítése:
A vajat, mézet, cukrot együtt felolvasztom, és kevergetés mellett 5 perc alatt egy kicsit besűrítem. Még melegen belekeverem a zabpelyhet, majd a magvakat,az aszalt gyümölcsöt, a kókuszreszeléket, és a tojásokat. Kézzel “összegyúrom” és sütőpapírral bélelt, 30×30 cm-es tepsibe nyomkodom, kb 1-1,5 cm vastagságban. 200°C-on 15-20 percig sütöm. Lehűlve szilárdul meg, akkor szeletelem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: