Anna konyhája

Zabos-magos bagett

 005_20.JPG

Hozzávalók.

  • 50 dkg liszt,
  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt,
  • 3 ek zabpehely,
  • 3 ek zabkorpa,
  • 2-2 ek szezámmag, lenmag, napraforgómag,
  • só,
  • 2,5 dkg élesztő,
  • 1 ek cukor

Elkészítése:

A kimért liszteket, korpát, pelyhet és a magokat a kelesztőtálba összekeverem. Közepébe kis mélyedést csinálok, és az élesztőt belemorzsolom, pici cukorral megszórom, majd 1 dl  langyos vízzel összekeverem.Pár perc alatt az élesztő felfut.

Hozzáöntöm a többi langyos vizet, amibe előtte a sót feloldottam, és a szokásosnál keményebb tésztát dagasztok. Az elkészült feszes, sima tésztát liszttel behintem, lefedem, és meleg helyen legalább 1,5 órát kelesztem.

A megkelt tésztát lisztezett gyúrólapra borítom, 3 részre osztom, alaposan átgyúrom, gombóccá formázom, és egy órát letakarva pihenni hagyom.

Ismét alaposan átgyúrom, majd rúddá hengergetem, és a bagettsütőbe teszem. Éles pengével ferde bevágásokat ejtek rajtuk. 1 órát szobahőmérsékleten  pihentetem, majd a felületüket langyos, sós vízzel bekenem.

A 220 °C-ra előmelegített sütő aljába vizet teszek egy edénybe, majd a bagetteket is beteszem. Kb negyed óra múlva ismét bekenem sós vízzel, és hagyom még egy 15-20 percet sülni.

003_20_1.JPG

004_21.JPG

008_19_2.JPG

009_18_1.JPG

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!