Hozzávalók:
- 1/2 kg, C-tipusú burgonya,
- kb 25 dkg liszt,
- só,
- olaj,
- 2 fej vöröshagyma,
- 2 szelet házi füstölt szalonna,
- tejföl
Elkészítése:
A burgonyát megtisztítom, megmosom, felkockázom, és annyi sós vízben teszem fel főni, hogy éppen ellepje.
A szalonnát felkockázom, a megtisztított vöröshagymát felaprítom.
Ha a burgonya megfőtt, vizében hagyva összetöröm, és hozzáadom a lisztet. A hőfokot közepesre veszem, és addig keverem, amíg teljesen összeáll, az edény falától elválik, és több lisztet már nem vesz fel. Akkor félreteszem, és egy serpenyőbe 2 ek olajon a szalonnát és a vöröshagymát megpirítom. A burgonyás masszából galuskákat szaggatok a vöröshagymás zsírba, és erős lángon aranybarnára pirítom.
A kész dödöllét tejföllel meglocsolva önállóan, vagy köretként is fogyaszthatjuk. Mindenképpen gondoskodjunk italról is, mert köztudomású, hogy a dödölle “nyögvenyelős” !! 🙂 Kívül ropogós, belül puha, lágy! Nagyon finom, laktató étel.
több részletben sütöm-pirítom…
nyámi-nyámi…imádom !!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: