Anna konyhája

Somogyi dödölle

dsc00727.JPG 

Hozzávalók:

  • 1/2 kg, C-tipusú  burgonya,
  • kb 25 dkg liszt,
  • só,
  • olaj,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 2 szelet házi füstölt szalonna,
  • tejföl

Elkészítése:

A burgonyát megtisztítom, megmosom, felkockázom, és annyi sós vízben teszem fel főni, hogy éppen ellepje.

A szalonnát felkockázom, a megtisztított vöröshagymát felaprítom.

Ha a burgonya megfőtt, vizében hagyva összetöröm, és hozzáadom a lisztet. A hőfokot közepesre veszem, és addig keverem, amíg teljesen összeáll, az edény falától elválik, és több lisztet már nem vesz fel. Akkor félreteszem, és egy serpenyőbe 2 ek olajon a szalonnát és a vöröshagymát megpirítom. A burgonyás masszából galuskákat szaggatok a vöröshagymás zsírba, és erős lángon aranybarnára pirítom.

A kész dödöllét tejföllel meglocsolva önállóan, vagy köretként is fogyaszthatjuk. Mindenképpen gondoskodjunk italról is, mert köztudomású, hogy a dödölle “nyögvenyelős” !! 🙂 Kívül ropogós, belül puha, lágy! Nagyon finom, laktató étel.

dsc00720.JPG

több részletben sütöm-pirítom…

dsc00725.JPG

dsc00727.JPG

nyámi-nyámi…imádom !!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!