Hozzávalók:
- Keszegek megtisztítva,
- só,
- kukoricaliszt,
- őrölt pirospaprika,
- olaj a kisütéshez
Elkészítése.
A keszegeket megtisztíttatom a fiukkal, a hal fejét levágatom.
A keszegek mindkét oldalát nagyon éles késsel sűrűn bevagdosom. Kívül-belül besózom, és pár órára a hűtőbe teszem, hogy a só jól átjárja. Közben egy lapos tálba kukoricalisztet teszek, pirospaprikát keverek bele. Egy nagyméretű serpenyőbe az olajat megforrósítom, és a halakat belerakom, a lángot közepesre mérséklem. Mindkét oldalát piros-ropogósra sütöm, majd törlőpapírra szedem, felszívatom a felesleges olajat. Azonnal forrón tálalom, ha jól megsütöttem, csak a gerince fog megmaradni ! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: