Hozzávalók:
- 40 dkg lencse,
- 2 ek olaj,
- 2 ek liszt,
- 1 db vöröshagyma,
- só, bors,
- 1/2 kk őrölt pirospaprika,
- 2 db babérlevél,
- ecet,
- tejföl
Elkészítése:
A lencsét előző este megmosom és vízbe teszem ázni. Másnap hideg vízbe, babérlevéllel felteszem főni.Ha puhára főtt sózom, borsozom. Felaprítom a vöröshagymát, kevés olajon üvegesre párolom, majd leveszem a tűzről, és rászórom a pirospaprikát. Besűrítem vele a főzeléket, és még pár percig együtt forralom. 1/2 mokkás kanál ecettel ízesítem. Tálalás előtt eltávolítom a babérlevelet, és 1 ek tejfölt keverek bele.
Virslivel tálaltam, amit késsel bevagdostam, és olajban pár perc alatt mindkét oldalát pirosra sütöttem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: