Anna konyhája

Lencsefőzelék

012_14_1_1.JPG
 

Hozzávalók:

  • 40 dkg lencse,
  • 2 ek olaj,
  • 2 ek liszt,
  • 1 db vöröshagyma,
  • só, bors,
  • 1/2 kk őrölt pirospaprika,
  • 2 db babérlevél,
  • ecet,
  • tejföl

Elkészítése:

A lencsét előző este megmosom és vízbe teszem ázni. Másnap hideg vízbe, babérlevéllel felteszem főni.Ha puhára főtt sózom, borsozom. Felaprítom a vöröshagymát, kevés olajon üvegesre párolom, majd leveszem a tűzről, és  rászórom a  pirospaprikát.  Besűrítem vele a főzeléket, és még pár percig együtt forralom. 1/2 mokkás kanál ecettel ízesítem. Tálalás előtt eltávolítom a babérlevelet, és 1 ek tejfölt keverek bele.

Virslivel tálaltam, amit késsel bevagdostam, és olajban pár perc alatt mindkét oldalát pirosra sütöttem.

013_14.JPG

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!