Ostoros rétes

 

Hozzávalók:

Kakaós töltelékhez:

Elkészítése:

A töltelékkel kezdem:

20 dkg margarint a mikróban felolvasztok, majd15 dkg cukorral, a kakaóval, és az étcsokival kikeverem.

A tésztával folytatom:

Az élesztőt a langyos, cukros tejjel felfuttatom. A lisztet pici sóval, van. cukorral együtt kelesztő tálba mérem, hozzáadom a tojássárgákat, olajat, majd az élesztős tejjel lágy tésztát dagasztok. Kb 50-60 percet kelesztem.

Ha a tészta megkelt lisztezett deszkára borítom, 6 egyenlő részre osztom. Egyenként vékony, hosszúkás , téglalap alakúra sodrom, megkenem őket a kakaós krémmel, majd a hosszabbik oldalától egyenként feltekerem . Sütőpapírral bélelt nagyméretű tepsibe rendezem a rudakat, hármasával összefogom, és két fonatot készítek. Tetejét tojással bekenem, majd 30 percet kelesztem. Sütőbe rakás előtt még egyszer bekenem, majd előmelegített sütőben 180 °C-on 30-40 perc alatt szép pirosra sütöm.

 

Címkék: ,
Tovább a blogra »