Hozzávalók:
Kakaós töltelékhez:
Elkészítése:
A töltelékkel kezdem:
20 dkg margarint a mikróban felolvasztok, majd15 dkg cukorral, a kakaóval, és az étcsokival kikeverem.
A tésztával folytatom:
Az élesztőt a langyos, cukros tejjel felfuttatom. A lisztet pici sóval, van. cukorral együtt kelesztő tálba mérem, hozzáadom a tojássárgákat, olajat, majd az élesztős tejjel lágy tésztát dagasztok. Kb 50-60 percet kelesztem.
Ha a tészta megkelt lisztezett deszkára borítom, 6 egyenlő részre osztom. Egyenként vékony, hosszúkás , téglalap alakúra sodrom, megkenem őket a kakaós krémmel, majd a hosszabbik oldalától egyenként feltekerem . Sütőpapírral bélelt nagyméretű tepsibe rendezem a rudakat, hármasával összefogom, és két fonatot készítek. Tetejét tojással bekenem, majd 30 percet kelesztem. Sütőbe rakás előtt még egyszer bekenem, majd előmelegített sütőben 180 °C-on 30-40 perc alatt szép pirosra sütöm.