Anna konyhája

Ostoros rétes

 001_20.JPG

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt,
  • 4 dl tej,
  • 2 ek cukor,
  • 3 dkg élesztő,
  • 3 ek olaj,
  • 3 tojás sárgája,
  • vaníliás cukor,
  • csipet só,
  • 1 tojás a lekenéshez

Kakaós töltelékhez:

  • 15 dkg cukor,
  • 3 ek holland kakaó,
  • 5 dkg étcsokoládé,
  • 20 dkg margarin,

Elkészítése:

A töltelékkel kezdem:

20 dkg margarint a mikróban felolvasztok, majd15 dkg cukorral, a kakaóval, és az étcsokival kikeverem.

A tésztával folytatom:

Az élesztőt a langyos, cukros tejjel felfuttatom. A lisztet pici sóval, van. cukorral együtt kelesztő tálba mérem, hozzáadom a tojássárgákat, olajat, majd az élesztős tejjel lágy tésztát dagasztok. Kb 50-60 percet kelesztem.

Ha a tészta megkelt lisztezett deszkára borítom, 6 egyenlő részre osztom. Egyenként vékony, hosszúkás , téglalap alakúra sodrom, megkenem őket a kakaós krémmel, majd a hosszabbik oldalától egyenként feltekerem . Sütőpapírral bélelt nagyméretű tepsibe rendezem a rudakat, hármasával összefogom, és két fonatot készítek. Tetejét tojással bekenem, majd 30 percet kelesztem. Sütőbe rakás előtt még egyszer bekenem, majd előmelegített sütőben 180 °C-on 30-40 perc alatt szép pirosra sütöm.

image-9a513bb47e33e5b35f5b55ad1c765a04619a418865161282b1d1eb6772a9a3bd-v_1.jpg

image-f31b93bb39a3589975cc7375833c14f3ecb9009065f4465e3f51423a8ba4ea5a-v_1.jpg

 

002_19_2.JPG

 

 

 

 

 

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!