Hozzávalók:
- 60 dkg liszt,
- 4 dl tej,
- 2 ek cukor,
- 3 dkg élesztő,
- 3 ek olaj,
- 3 tojás sárgája,
- vaníliás cukor,
- csipet só,
- 1 tojás a lekenéshez
Kakaós töltelékhez:
- 15 dkg cukor,
- 3 ek holland kakaó,
- 5 dkg étcsokoládé,
- 20 dkg margarin,
Elkészítése:
A töltelékkel kezdem:
20 dkg margarint a mikróban felolvasztok, majd15 dkg cukorral, a kakaóval, és az étcsokival kikeverem.
A tésztával folytatom:
Az élesztőt a langyos, cukros tejjel felfuttatom. A lisztet pici sóval, van. cukorral együtt kelesztő tálba mérem, hozzáadom a tojássárgákat, olajat, majd az élesztős tejjel lágy tésztát dagasztok. Kb 50-60 percet kelesztem.
Ha a tészta megkelt lisztezett deszkára borítom, 6 egyenlő részre osztom. Egyenként vékony, hosszúkás , téglalap alakúra sodrom, megkenem őket a kakaós krémmel, majd a hosszabbik oldalától egyenként feltekerem . Sütőpapírral bélelt nagyméretű tepsibe rendezem a rudakat, hármasával összefogom, és két fonatot készítek. Tetejét tojással bekenem, majd 30 percet kelesztem. Sütőbe rakás előtt még egyszer bekenem, majd előmelegített sütőben 180 °C-on 30-40 perc alatt szép pirosra sütöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: