Hozzávalók:
- só, bors,
- 3 ek olaj,
- 1 ek liszt,
- 1,5 dl tejszín,
- 1 csokor medvehagyma,
Elkészítése:
A medvehagyma leveleket megmosom, lecsöpögtetem, és vékony csíkokra vágom. Egy kis maroknyit félreteszek belőle.A megtisztított vöröshagymát felaprítom.
Egy edénybe teszek 3 ek olajat és megforrósítom. A medvehagymát és a vöröshagymát megfonnyasztom, sózom, a lisztet rászórom, megkeverem, majd 4 dl vízzel felöntöm, és mérsékelt tűzön 4-5 percig forralom. A tűzről leveszem botmixerrel pépesítem, majd hozzáöntöm a tejszínt, és összeforralom. Borssal ízesítem, és a félretett medvehagyma levélcsíkokat belekeverem.
Ez a mártás része a töltött csirkemell filének.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: