Anna konyhája

Medvehagyma mártás

 

001_6.JPG

Hozzávalók:

  • só, bors,
  • 3 ek olaj,
  • 1 ek liszt,
  • 1,5 dl tejszín,
  • 1 csokor medvehagyma,

Elkészítése:

A medvehagyma leveleket megmosom, lecsöpögtetem, és vékony csíkokra vágom. Egy kis maroknyit félreteszek belőle.A megtisztított vöröshagymát felaprítom.

Egy edénybe teszek 3 ek olajat és megforrósítom.  A medvehagymát és a vöröshagymát megfonnyasztom, sózom, a lisztet rászórom, megkeverem, majd 4 dl vízzel felöntöm, és mérsékelt tűzön 4-5 percig forralom. A tűzről leveszem botmixerrel pépesítem, majd hozzáöntöm a tejszínt, és összeforralom. Borssal ízesítem, és a félretett medvehagyma levélcsíkokat belekeverem.

Ez a mártás része a töltött csirkemell filének.

 

 

001_6.JPG

 

 

 

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!