Anna konyhája

Krémsajtos bundában sült csirke mellfilé

019_9_1.JPG

Hozzávalók:

  • 50 dkg mellfilé,
  • 10 dkg natúr krémsajt,
  • 1 tojás,
  • só, bors,
  • 2-3 ek liszt,
  • 2 ek olaj,
  • szükség esetén pici tej,
  • olaj a kisütéshez.

Elkészítése:

A mellfilét 2-3 cm-es kockákra vágom, sózom, borsozom.

A tojást egy tálba felütöm, sózom, borsozom, beleteszem a krémsajtot, a lisztet, az olajat, és krém simaságúra keverem. A palacsinta tésztánál sűrűbb kell, hogy legyen. A liszt mennyiségével tudom szabályozni a sűrűséget, vagy ha sűrűnek találom, kis tejjel lehet hígítani.

Beleteszem a mellfilé kockákat, közben megforrósítom az olajat. Magasabb falu serpenyőben választok, hogy bőséges olajban tudjam sütni. A húskockákat vastagon bemártom a sajtos masszába, és közepes erősségűre leveszem a lángot. Egyszerre nem teszek  bele sokat, hogy a húsdarabkák ne süljenek össze. Pár perc alatt világos barnára sütöm, és papírtörlőn lecsöpögtetem.

Rizzsel tálalom, de feltétlenül adok hozzá fokhagymás, vagy kapros-joghurtos mártást.

020_11_1.JPG

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Takács Gyuláné Erzsike says:

    Örülök, hogy elkészítetted ezt a receptet, mert a blogomban http://www.batornyul.blog.hu már rég szerepel és arra vártam, mikor tetszik meg valakinek. Receptjeidet szívesen nézem és sok sikert kívánok.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!