Hozzávalók:
- 50 dkg mellfilé,
- 10 dkg natúr krémsajt,
- 1 tojás,
- só, bors,
- 2-3 ek liszt,
- 2 ek olaj,
- szükség esetén pici tej,
- olaj a kisütéshez.
Elkészítése:
A mellfilét 2-3 cm-es kockákra vágom, sózom, borsozom.
A tojást egy tálba felütöm, sózom, borsozom, beleteszem a krémsajtot, a lisztet, az olajat, és krém simaságúra keverem. A palacsinta tésztánál sűrűbb kell, hogy legyen. A liszt mennyiségével tudom szabályozni a sűrűséget, vagy ha sűrűnek találom, kis tejjel lehet hígítani.
Beleteszem a mellfilé kockákat, közben megforrósítom az olajat. Magasabb falu serpenyőben választok, hogy bőséges olajban tudjam sütni. A húskockákat vastagon bemártom a sajtos masszába, és közepes erősségűre leveszem a lángot. Egyszerre nem teszek bele sokat, hogy a húsdarabkák ne süljenek össze. Pár perc alatt világos barnára sütöm, és papírtörlőn lecsöpögtetem.
Rizzsel tálalom, de feltétlenül adok hozzá fokhagymás, vagy kapros-joghurtos mártást.
Örülök, hogy elkészítetted ezt a receptet, mert a blogomban http://www.batornyul.blog.hu már rég szerepel és arra vártam, mikor tetszik meg valakinek. Receptjeidet szívesen nézem és sok sikert kívánok.