Görög joghurtos fokhagyma mártás hozzávalói:
- 3 tojássárgája,
- 5 gerezd fokhagyma áttörve,
- só,
- 3 dl olaj,
- 2 dl joghurt,
- 1 ek mustár,
- 1 kk cukor,
- 3 kk citromlé,
- 1 szál újhagyma zöldje vékony karikákra szelve,
- piros és zöld színű paprika apró kockákra vágva,
Elkészítése.
A tojássárgáját az áttört fokhagymával, és 1 kk. sóval,cukorral, mustárral, kikeverem. 5 dl olajat cseppenként belekeverek, majd a joghurttal hígítom. 1 ek citromlevet, az újhagyma zöldjét, és a paprika kockákat belekeverem a mártásba. Jól lehűtöm.
Ez a mártás része a görög csirkemell receptnek
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: