Hozzávalók:
Elkészítése:
A liszttel elmorzsolom a vajat, hozzáadom a porcukrot, a szódabikarbónát, amire rácsorgatom a citromlevet, a tojást és kevés tejjel linzertésztát gyúrok. Sima , puha tésztának kell lennie, ami nem ragad, könnyen kezelhető.
1/2 cm vékonyra sodrom és 6 cm átmérőjű kerek, illetve virág formákat szaggatok belőle azonos számba. A virág formák közepén 2 cm-es köröket vágok ki. A virág formák tetejét cukrozott darált dióba forgatom.
A maradék tésztát összegyúrom, kisodrom, és 7 cm átmérőjű kerek formákat szaggatok. A formák felének a közepéből 4 cm-es köröket vágok ki. Ezeket a kis köröket meghagyom, és a maradék leeső tészták összegyúrása után már csak 4 cm átmérőjű köröket vágok ki.
180 °C-on szép világosra sütöm.
A diós-virág formákat a kerek párjukkal sárgabarack dzsemmel ragasztom össze. Összeragasztás után még a közepébe cseppentek a dzsemből.
A 4 cm- es kivágású kerek lapokat áfonya dzsemmel ragasztom össze, és szintén a közepébe teszek még a dzsemből.
A 4 cm-es kis kerek lapokat csoki krémmel ragasztom össze. Ehhez 15 dkg étcsokoládét 7 dkg vajjal és 1 kk étolajjal mikróban megmelegítek, majd teljesen simára keverem.