Anna konyhája

Ragasztott linzer

 dsc07619.JPG

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt,
  • 30 dkg vaj,
  • 25 dkg porcukor,
  • 2 tojás,
  • 1 kk. szódabikarbóna,
  • 1 ek citromlé,
  • tej a gyúráshoz

Elkészítése:

A liszttel elmorzsolom a vajat, hozzáadom a porcukrot, a szódabikarbónát, amire rácsorgatom a citromlevet, a tojást és kevés tejjel linzertésztát gyúrok. Sima , puha tésztának kell lennie, ami nem ragad, könnyen kezelhető.

1/2 cm vékonyra sodrom és 6 cm átmérőjű kerek, illetve virág formákat szaggatok belőle azonos számba. A virág formák közepén 2 cm-es köröket vágok ki. A virág formák tetejét cukrozott darált dióba forgatom.

A maradék tésztát összegyúrom, kisodrom, és 7 cm átmérőjű kerek formákat szaggatok. A formák felének a közepéből 4 cm-es köröket vágok ki. Ezeket a kis köröket meghagyom, és a maradék leeső tészták összegyúrása után már csak 4 cm átmérőjű köröket vágok ki.

180 °C-on szép világosra sütöm.

A diós-virág formákat a kerek párjukkal sárgabarack dzsemmel ragasztom össze. Összeragasztás után még a közepébe cseppentek a dzsemből.

A 4 cm- es kivágású kerek lapokat áfonya dzsemmel ragasztom össze, és szintén a közepébe teszek még a dzsemből.

A 4 cm-es kis kerek lapokat csoki krémmel ragasztom össze. Ehhez 15 dkg étcsokoládét 7 dkg vajjal és 1 kk étolajjal mikróban megmelegítek, majd teljesen simára keverem.

dsc07620_1.JPG

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!