Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg liszt,
- 22 dkg vaj,
- 4 ek holland kakaópor,
- 20 dkg cukor,
- 1 ek szódabikarbóna,
- 2 dl víz,
- 1 dl natúr görög joghurt,
- 2 db tojás,
- 1 csom. vaníliás cukor
A tészta tetejére:
- 6 ek natúr görög joghurt,
- 12 dkg vaj,
- 4 ek holland kakaópor,
- 10 dkg porcukor,
- 1 csom. vaníliás cukor,
- 15-20 dkg durvára vágott dió
Elkészítése:
A vízbe teszem a kakaót és a vajat, és felforralom, majd a tűzről leveszem.
A lisztet összekeverem a cukorral és a szódabikarbónával, és az előzőkhöz keverem. Hozzáadom a vaníliát, a tojást és a joghurtot.
Kb33x23 cm-es tepsit kivajazok és a masszát belesimítom. Előmelegítem a sütőt 180 °C-on légkeveréssel, és 20-25 perc alatt készre sütöm. Akkor jó, ha a teteje száraz és repedezett de belül még ráragad a tűre.
A tészta tetejére valókat dió kivételével megmelegítem. Ha a cukor felolvadt, belekeverem a diót. A kisült tészta tetejére egyenletesen rákenem, és hagyom, hogy megszilárduljon.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: