Anna konyhája

Nagypénteki böjtös pogácsa

fenykep0405.jpg

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt,
  • só,
  • 1/2 kk őrölt bors,
  • 1 tojás,
  • tej a gyúráshoz,
  • 1 tojás a lekenéshez

Elkészítése:

A lisztet megsózom, borsozom, hozzáadom a tojást, és tejjel összegyúrom.Sima feszes, viszonylag keményebb tésztát kell kapjak  4-5 részre osztom, 1,5 cm vastag kerek lapokat sodrok, a tetejét éles késsel pár helyen hosszában bevagdosom, tetejét tojással alaposan megkenem. 200 °C-on pirosra sütöm.

fenykep0407.jpg

fenykep0408.jpg

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!