Mágnás diós pite

 

Tészta hozzávalói:

Töltelék hozzávalói:

Elkészítése:

A liszthez hozzáadom a sütőport, a vajat, a  cukrot, a tojást, a citromot, és összegyúrom. A tésztából félreteszek egy részt, a nagyobb részét vékonyra kisodrom, és egy kivajazott, 32×32 cm-es tepsibe teszem. Sárgabarack lekvárral jól megkenem.

A töltelékhez való cukrot habosra keverem a tojások sárgájával, ízesítem a vaníliás cukorral, és hozzáadom a darált diót.

Keményre verem a tojásfehérjéket egy csipet só hozzáadásával, majd a diós masszához keverem. A lekvárral megkent tésztára kenem.

A félretett tésztából vékony rudakat sodrok, és a tészta tetejét berácsozom. 180 °C-on megsütöm. A tepsibe hagyom kihűlni, majd a tepsibe felszeletelem, porcukorral megszórom, és tálra rendezem.

Címkék: , ,
Tovább a blogra »