Anna konyhája

Mágnás diós pite

 

Tészta hozzávalói:

  • 30 dkg liszt,
  • 1 cs. sütőpor,
  • 22 dkg vaj,
  • 10 dkg cukor,
  • 1 tojás,
  • 1 citrom reszelt héja és kifacsart leve,

Töltelék hozzávalói:

  • 20 dkg cukor,
  • 3 tojássárgája,
  • 30 dkg őrölt dió,
  • 1 cs. vaníliás cukor,
  • 3 tojás keményre vert habja,  ( 2-3 tojásfehérjével meg lehet toldani, ha van maradékunk )
  • sárgabarack lekvár,

Elkészítése:

A liszthez hozzáadom a sütőport, a vajat, a  cukrot, a tojást, a citromot, és összegyúrom. A tésztából félreteszek egy részt, a nagyobb részét vékonyra kisodrom, és egy kivajazott, 32×32 cm-es tepsibe teszem. Sárgabarack lekvárral jól megkenem.

A töltelékhez való cukrot habosra keverem a tojások sárgájával, ízesítem a vaníliás cukorral, és hozzáadom a darált diót.

Keményre verem a tojásfehérjéket egy csipet só hozzáadásával, majd a diós masszához keverem. A lekvárral megkent tésztára kenem.

A félretett tésztából vékony rudakat sodrok, és a tészta tetejét berácsozom. 180 °C-on megsütöm. A tepsibe hagyom kihűlni, majd a tepsibe felszeletelem, porcukorral megszórom, és tálra rendezem.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!