Hozzávalók:
- 1 közepes zellergumó,
- 1 fej vöröshagyma,
- 2 db közepes burgonya,
- 3 ek vaj,
- 1 nagyobb szál sárgarépa,
- só,
- őrölt bors,
- kurkuma,
- petrezselyemlevél aprítva
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A zellert megtisztítom, negyedét félreteszem, a többit kockára vágom. Az burgonyát és a sárgarépát meghámozom, és felkockázom.A vöröshagymát megtisztítom, és apróra szelem.
A vaj felét megolvasztom, és a vöröshagymát megdinsztelem benne. Hozzáadom a burgonyát, a sárgarépát és a zellert, és ráöntök 5 dl vizet.Sózom, borsozom, kurkumát és petrezselymet szórok rá, és fedő alatt puhára főzöm.
Közben a maradék zellert gyufaszál méretű keskeny kis csíkokra felvagdosom, majd forró olajban aranyszínűre sütöm.papírszalvétán lecsöpögtetem.
A levest összeturmixolom, ha kell még fűszerezem, esetleg vizet öntök hozzá.
Ropogós zellercsíkokkal tálalom a levest.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: