Anna konyhája

Zeller krémleves

011_9.JPG

Hozzávalók:

  • 1 közepes zellergumó,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 2 db közepes burgonya,
  • 3 ek vaj,
  • 1 nagyobb szál sárgarépa,
  • só,
  • őrölt bors,
  • kurkuma,
  • petrezselyemlevél aprítva
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A zellert megtisztítom, negyedét félreteszem, a többit kockára vágom. Az burgonyát és a sárgarépát meghámozom, és felkockázom.A vöröshagymát megtisztítom, és apróra szelem.

A vaj felét megolvasztom, és a vöröshagymát megdinsztelem benne. Hozzáadom a burgonyát, a sárgarépát és a zellert, és ráöntök 5 dl vizet.Sózom, borsozom, kurkumát és petrezselymet szórok rá, és fedő alatt puhára főzöm.

Közben a maradék zellert gyufaszál méretű keskeny kis csíkokra felvagdosom, majd forró olajban aranyszínűre sütöm.papírszalvétán lecsöpögtetem.

A levest összeturmixolom, ha kell még fűszerezem, esetleg vizet öntök hozzá.

Ropogós zellercsíkokkal tálalom a levest.

010_10.JPG

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!