Anna konyhája

Ínyenc zeller krémleves

339_1.JPG

Hozzávalók:

  • 1 nagy zellergumó,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 2 db savanykás alma,
  • 3 ek vaj,
  • 2 dl almabor,
  • só,
  • őrölt bors
  • 2 dl tejszín,
  • 2 db zsemle,
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A zellert megtisztítom, negyedét félreteszem, a többit kockára vágom. Az almát meghámozom, és felkockázom.A vöröshagymát megtisztítom, és apróra szelem.

A vaj felét megolvasztom, és a vöröshagymát megdinsztelem benne. Hozzáadom az almát és a zellert, ráöntöm az almabort és 4 dl vizet.Sózom, borsozom, és fedő alatt puhára főzöm.

Közben a maradék zellert gyufaszál méretű keskeny kis csíkokra felvagdosom, majd forró olajban aranyszínűre sütöm.papírszalvétán lecsöpögtetem.

A zsemléket apró kockákra vágom, és a mikró sütőben megpirítom.

A levest összeturmixolom, és elkeverem benne a tejszínt.

Ropogós zellercsíkokkal, és zsemlekockákkal tálalom a levest.

340_1.JPG

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!