Hozzávalók:
- 1 nagy zellergumó,
- 1 fej vöröshagyma,
- 2 db savanykás alma,
- 3 ek vaj,
- 2 dl almabor,
- só,
- őrölt bors
- 2 dl tejszín,
- 2 db zsemle,
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A zellert megtisztítom, negyedét félreteszem, a többit kockára vágom. Az almát meghámozom, és felkockázom.A vöröshagymát megtisztítom, és apróra szelem.
A vaj felét megolvasztom, és a vöröshagymát megdinsztelem benne. Hozzáadom az almát és a zellert, ráöntöm az almabort és 4 dl vizet.Sózom, borsozom, és fedő alatt puhára főzöm.
Közben a maradék zellert gyufaszál méretű keskeny kis csíkokra felvagdosom, majd forró olajban aranyszínűre sütöm.papírszalvétán lecsöpögtetem.
A zsemléket apró kockákra vágom, és a mikró sütőben megpirítom.
A levest összeturmixolom, és elkeverem benne a tejszínt.
Ropogós zellercsíkokkal, és zsemlekockákkal tálalom a levest.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: