Anna konyhája

Bőrkés-virslis fehérbab leves

 004_12.JPG

Hozzávalók:

  • 30 dkg fehérbab,
  • 2 szál sárgarépa, egy szál fehérrépa,
  • 2 pár bécsi virsli,
  • kis darab füstölt bőrke,
  • 2×2  ek. étolaj,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 1 mk. pirospaprika,
  • só, bors,
  • 1 mk. ecet
  • 1 ek. tejföl,
  • 1 tojás,
  • 1-2 ek liszt,

Elkészítése:

A babot megmosom és egy éjszakára beáztatom.A répákat megtisztítom, megmosom, és felkarikázom.

A virsliket felkarikázom, és 2 ek olajban átsütöm, megpirítom.

A bőrkét gyufaszál méretű csíkokra vágom.Ha főtt a bőrkém, akkor majd a virslivel együtt teszem a levesbe, ha nem, akkor a babbal együtt az elején.

Egy fazékban felteszem főni a babot és a zöldségeket, annyi vízben, -vagy, ha van füstölt húslevem, akkor azt,- hogy jól ellepje.Mikor megfőtt hozzáöntöm a virslit és a bőrkét. Egy kis olajban megpirítom a felaprított fokhagymát, leveszem a lángot és meghintem őrölt paprikával. Gyorsan elkeverem és azonnal felöntöm egy kis pohár vízzel. Forralok rajta egyet, majd a babhoz öntöm. Ha szükséges még vizet adok hozzá,  és befűszerezem. Megsózom, borsozom,1 mk. ecetet öntök hozzá.

Közben elkészítem a csurgatott galuskát.. 1 tojáshoz egy ek. vizet öntök és annyi lisztet keverek hozzá, hogy híg galuskatészta legyen belőle. A nokedliszaggatón keresztül a forró levesbe szaggatom. Hagyom, hogy felforrjon, majd lezárom és gőzében hagyom főni a tésztát.

A tejfölt külön tálalom fel, mert van aki anélkül szereti.

002_11.JPG

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!