Hozzávalók:
- 30 dkg fehérbab,
- 2 szál sárgarépa, egy szál fehérrépa,
- 2 pár bécsi virsli,
- kis darab füstölt bőrke,
- 2×2 ek. étolaj,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 1 mk. pirospaprika,
- só, bors,
- 1 mk. ecet
- 1 ek. tejföl,
- 1 tojás,
- 1-2 ek liszt,
Elkészítése:
A babot megmosom és egy éjszakára beáztatom.A répákat megtisztítom, megmosom, és felkarikázom.
A virsliket felkarikázom, és 2 ek olajban átsütöm, megpirítom.
A bőrkét gyufaszál méretű csíkokra vágom.Ha főtt a bőrkém, akkor majd a virslivel együtt teszem a levesbe, ha nem, akkor a babbal együtt az elején.
Egy fazékban felteszem főni a babot és a zöldségeket, annyi vízben, -vagy, ha van füstölt húslevem, akkor azt,- hogy jól ellepje.Mikor megfőtt hozzáöntöm a virslit és a bőrkét. Egy kis olajban megpirítom a felaprított fokhagymát, leveszem a lángot és meghintem őrölt paprikával. Gyorsan elkeverem és azonnal felöntöm egy kis pohár vízzel. Forralok rajta egyet, majd a babhoz öntöm. Ha szükséges még vizet adok hozzá, és befűszerezem. Megsózom, borsozom,1 mk. ecetet öntök hozzá.
Közben elkészítem a csurgatott galuskát.. 1 tojáshoz egy ek. vizet öntök és annyi lisztet keverek hozzá, hogy híg galuskatészta legyen belőle. A nokedliszaggatón keresztül a forró levesbe szaggatom. Hagyom, hogy felforrjon, majd lezárom és gőzében hagyom főni a tésztát.
A tejfölt külön tálalom fel, mert van aki anélkül szereti.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: